15.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Beroš: Od četiri preminule osobe nijedna nije bila cijepljena

VIDEO Beroš: Od četiri preminule osobe nijedna nije bila cijepljena

Ministar Vili Beroš izvijestio je o najnovijim brojkama. “Danas od četiri preminule osobe nijedna nije cijepljena, godišta 1926., 1929., 1936. i 1937. Cjepivo je moglo promijeniti ishod ove bolesti. Cijepljenje čini razliku, pomaže izlazak iz krize, štitimo sebe, širu zajednicu, smanjujemo rezervoar za širenje virusa i nove varijante. To je nemjerljivo u ovoj situaciji”, naglasio je.

Krunoslav Capak je rekao: “U odnosu na prošli tjedan imamo 9,3% više novozaraženih. Inicdencija nam je 50,1. Najviša je u Dubrovačko-neretvanskoj, a najniža u Virovitičko-podravskoj županiji. Po incidenciji u EU Hrvatska je na 10. mjestu od 27 zemalja, a po stopi smrtnosti smo na 20. mjestu. Što se tiče sekvenciranja, imamo 13% alfa varijante, 84% delta varijante. Udio delta varijante i dalje raste.”

Beroš je dodao: “Jučer je izdana nova epidemiološka karta gdje smo u usporedbi s konkurencijom i dalje na vodećem mjestu. Ostali smo u narančastoj zoni i bilježimo najmanji dnevni rast novozaraženih. To je jako važno. Razlog je za zadovoljstvo i oprez. Trenutno je u Hrvatskoj preko milijun i sedam tisuća turista. Moguće brojke nas ponovno vode prema poziciji šampiona turizma, no sad moramo biti šampioni sigurnosti.”, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike