15.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Snježni pokrivač diljem Brazila, gradovi "okovani" ledom: Imam 62 godine i nikada...

Snježni pokrivač diljem Brazila, gradovi “okovani” ledom: Imam 62 godine i nikada nisam vidio snijeg

U Brazilu je došlo do pada temperature te je pao snijeg. Meteorološka tvrtka Somar Meteorologija objavila je da je više od 40 gradova u državi Rio Grande do Sul je pod ledom, a u najmanje 33 općine pao je snijeg.

Automobili i ulice prekriveni su ledom, a ljudi su iskoristili priliku za fotografiranje i igru na snijegu, piše Reuters.

“Imam 62 godine i nikada nisam vidio snijeg, znate? Vidjeti ljepotu prirode je nešto neopisivo”, kazao je za TV Globo vozač kamiona Iodor Goncalves Marques.

Kako piše Washington Post, posljednja velika snježna mećava u Brazilu dogodila se 1957. godine kada je u gradu Santa Catarini zabilježeno da je palo 1,3 metara snijega.

Neuobičajeno hladno vrijeme u Brazilu već je povećalo međunarodne cijene kave i šećera, a petak je bio najhladniji dan u godini, kazao je Marco Antonio dos Santos iz tvrtke Rural Clima.

Hladni val zraka trebao bi se u petak kretati iznad Sao Paula i Minas Geraisa, donoseći niske temperature.

Meteorolozi iz različitih agencija još su prije najavili dolazak jake polarne zračne mase u narednim danima, što bi moglo uzrokovati povijesni pad temperatura diljem Brazila, a sve bi moglo potrajati do početka kolovoza, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike