VIDEO Nestvarno, nadoknadio je dvije sekunde u posljednjih nekoliko stotina metara: Isuse, što sam izvukao! Ne mogu do zraka

Bio je nakon 1.500 metara za cijeli čamac zaostatka iza zlatnog Grka Ntouskosa, a Norvežanin Borch i Danac Nielsen bježali su mu barem za pola dužine. Budući da su Rus Vjazovkin i Litavac Griškonis bili daleko iza, nekako smo već upisali to zlokobno četvrto mjesto našem Damiru Martinu, piše SN.

Službeno mjerenje Olimpijskih igara registriralo je sljedeće. Danac Nielsen bio je treći sa 0.61 sekundom zaostatka za vodećim Grkom nakon 1.500 metara, Martin je bio četvrti s 2.61.

Na kraju je Martin doveslao do bronce (2.13 za Grkom), dok je Nielsen imao 2.28… Nestvarno, nadoknadio je dvije sekunde u posljednjih nekoliko stotina metara.

Flash-izjavu za HRT dao je bez zraka. Hroptao je, pomalo i jecao… Bilo je jako emotivno…

– Isuse, što sam izvukao! Ne mogu do zraka, svašta, ne znam otkud početi – jedva je pričao pa nakon desetak sekundi stanke nekako nastavio:

– Ujutro sam se probudio, na Whatsappu sam imao preko 90 poruka podrške. Instagram i Facebook sam ugasio, prije tri dana imao sam preko 200 nepročitanih poruka tako da ne znam što bih sada rekao… Hvala svima na podršci, ovo je za sve vas, a najviše za moju obitelj i za mojeg trenera Srećka Šuka koji nikad nije odustajao. Naravno i za Peru Kuterovca koji je svaki put i dalje me gazio kao da sam prvi put na treningu i gurao me… – kazao je Damšo.

– Hvala svima, ne mogu do zraka… Hvala svima što ste me pratili u ovih pet godina i kad nisam bio ni blizu vrha, podupirali ste me i bili stalno uz mene, nemam riječi. Bit ću za jedno sat vremena normalniji – kazao je pa onda i otišao na proglašenje…

Duboki naklon, Damire, pišu Sportske novosti.

Damir Martin osvojio brončanu medalju u sjajnom finišu

Share This Article