14.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Muškarac kazneno prijavljen zbog izazivanja požara u kojima je uništeno i oštećeno...

Muškarac kazneno prijavljen zbog izazivanja požara u kojima je uništeno i oštećeno 100 kontejnera na području Splita

Jučer ujutro nakon što su zaprimljene tri dojave kako je na području Splita, na tri različita mjesta došlo do požara na ukupno šest plastičnih kontejnera, policijski službenici su izašli na mjesto događaja i započeli intenzivno kriminalističko istraživanje. Žurno su poduzete mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaska počinitelja.

Policijski službenici Druge policijske postaje su već tijekom jutra utvrdili identitet osobe koja se dovodila u vezu s podmetanjem požara na kontejnerima i tijekom dana u službene prostorije doveden je muškarac za kojeg je postojala sumnja da je povezan s opisnim događajima.

Danas je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem i utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je jučer ujutro, 29.srpnja 2021.godine, izazvao požar na plastičnim kontejnerima u Gupčevoj, Osječkoj i Kranjčevićevoj ulici u Splitu, te je na taj način uništeno šest plastičnih kontejnera i oštećeno jedno osobno vozilo.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak od prosinca 2020.godine do 28.srpnja 2021.godine na području Splita, ostvario obilježja većeg broja kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Oštećenja tuđe stvari na način da je izazvao požare u kojima je uništeno i oštećeno ukupno 100 kontejnera. Kao posljedica izbijanja požara na kontejnerima u događajima je ukupno oštećeno i 17 osobnih vozila, te jedan motocikl, piše PU splitsko-dalmatinska.

Najnovije

Još iz rubrike