17.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Meteorologinja otkriva kakav nas vikend čeka: Najprije ćemo se pržiti, a onda...

Meteorologinja otkriva kakav nas vikend čeka: Najprije ćemo se pržiti, a onda novi problemi

Nakon nekoliko dana utjecaja anticiklone, tlak zraka polako pada približavanjem hladne fronta koja će nas samo okrznuti.

U subotu ujutro bit će sunčano i toplo. Temperature u unutrašnjosti kretat će se između 15 i 23 stupnja Celzijeva, a na moru većinom između 23 i 26. Ujutro će još puhati slab jugozapadnjak, ali kasnije poslijepodne strujanje će se okrenuti prema sjeveroistoku, pa s time stiže i promjena zračne mase.

Dio dio dana u većini područja ostaje sunčan i vruć, a temperature se kreću između 33 i 35 Celzijevih stupnjeva. Jedino će na sjeveru zemlje kasnije poslijepodne biti nestabilno. Tako u Međimurju i Zagorju postoji velika šansa za lokalne pljuskove i grmljavinu, dok će za većinu područja jedina promjena biti prestanak južine i osvježenje zbog umjerenog sjeveroistočnjaka, no i to tek navečer.

Manjih šansi za poneki pljusak ima i u Podravini, ali u većini istočnog dijela bit i u subotu će biti sunčano i vruće. Veći dio dana puhat će slab zapadnjak ili jugozapadnjak, a navečer i će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu će od sredine dana zapuhati jugo koje će u nedjelju pojačati na jako. Bit će sunčano i vruće, kao i u gorskim područjima.

Bez promjena u subotu će biti i na jugu. Dan će proći bez oblaka, uz vrućinu i sparinu nakon tople noći. Najviša temperatura mjerit će se između 33 i 38 stupnjeva Celzijeva.

Temperatura je visoka i u moru, a u petak je na nekoliko mjernih postaja izmjereno 27 stupnjeva. Uz takvo vrijeme i UV indeks ostaje vrlo visok za cijelu zemlju.

Sljedećih će se dana lakše disati, a idući će tjedan donijeti kraj toplinskog vala. U nedjelju će još temperature biti visoke, ali nakon pljuskova i grmljavine, koji će u nekim područjima biti izraženiji, moguća je tuča i jaki udari vjetra.

Na sjevernom dijelu Jadrana u nedjelju postoji mogućnost za jače nevrijeme, najviše u noći i ujutro, dok će u Dalmaciji ostati vruće i sunčano. Jako jugo oslabjet će u ponedjeljak, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike