23.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Hrvatskoj se smiješi još jedna medalja, Tonči Stipanović s 3. mjesta ulazi...

Hrvatskoj se smiješi još jedna medalja, Tonči Stipanović s 3. mjesta ulazi u plov za medalje u klasi laser

Tonči Stipanović s 3. mjesta ulazi u plov za medalje u klasi laser, u nedjelju od 7.33 sati po hrvatskom vremenu bit će u prilici osvojiti svoje drugo odličje na Olimpijskim igrama nakon što je u Rio de Janeiru bio srebrni. U plovu za medalje jedrit će deset najboljih jedriličara u klasi, piše SN.

Jedriličar Mornara ima 74 negativna boda, tri više od drugoplasiranog Norvežanina Hermanna Tomasgaarda i dva manje od Cipranina Pavlosa Kontidesa, inače, klupskog kolege. Zlato je već osigurao Australac Matt Wearn, on je nasljednik sunarodnjaka Toma Burtona. Između Tomasgaarda, Stipanovića i Kontidesa će se tražiti dvojica za postolje u regati u kojoj se bodovi dupliraju (2, 4, 6, 8…). Svi ostali su prilično daleko, Nijemac Philipp Bühl na 5. mjestu ima 85 negativnih bodova.

Fantele skočili u poretku, ali ne mogu do medalje, naturalizirana Ruskinja u finišu s 9 bodova previše

Posljednje dvije regate odjedrene u petak bile su vrlo zanimljive, Stipanović je upisao rezultate 7 i 10. Kroz drugu regatu se penjao s 21. mjesta na prvom okretu, ali ključna stvar je bio veliki pad Kontidesa (24), kao i Tomasgaarda (19) u prvom plovu. Na isti način je otpao iz konkurencije za medalju legendarni Brazilac Robert Scheidt (24, 16), koji je pao na 6. mjesto.

Nedjelja će tako biti još jedan veliki dan za hrvatski sport, 35-godišnji Splićanin imat će priliku popeti se drugi put na olimpijsko postolje, pišu Sportske novosti.

Najnovije

Još iz rubrike