18.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković: Pelješki most bit će konkretna i važna ostavština naše Vlade

Plenković: Pelješki most bit će konkretna i važna ostavština naše Vlade

Premijer Andrej Plenković je u uvodnom govoru kazao kako u ime cijele Vlade izražava sućut obiteljima kosovskih državljana koji su stradali u nesreći kod Slavonskog Borda te zahvalio svim službama koje su pomagale u njihovu spašavanju i zbrinjavanju.

Osvrnuo se i na spajanje Pelješkog mosta.

“Time je spojena Hrvatska, time je dat važan korak u implementaciji projekta koji je zajedno s pristupnim cestama sufinanciran sredstvima Europske unije. Ovo je bio povijesni trenutak za rješavanje pitanja prekida teritorijalnog kontinuiteta i most koji će biti jedno od najvećih postignuća u naših sedam godina članstva u EU i jedna od konkretnih i važnih ostavština naše Vlade. On će zauvijek biti tu”, rekao je Plenković te se zahvalio svima koji su sudjelovali i radili na projektu.

“Želim zahvaliti Butkoviću, ostalim ministarstvima, ostvarili smo strateško postignuće, želim zahvaliti Hrvatskim cestama, kineskoj korporaciji…”, kazao je.

Podsjetio je i kako je nedavno otvorena i dionica Istarskog ipsilona, čime će se nastaviti prometno povezivanje tog dijela Hrvatske.

Naveo je i da se pripremamo za uvođenje eura 2023., piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike