Bernardić: Grbin me podsjeća na Iliju Čvorovića iz Balkanskog špijuna, svugdje oko sebe vidi unutarnje neprijatelje, pa ih prisluškuje, mlati, zatvara…

Bivši šef SDP-a Davor Bernardić u razgovoru za Jutarnji list osvrnuo se, između ostalog, na izbacivanje članova iz Stranke – dvojice nekadašnjih glavnih tajnika, Nikše Vukasa i Zvane Brumnića, bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa, bivšeg ministra zdravstva Rajka Ostojića i njegovog kuma Tihomira Barišića.

“Ovakva čistka je u najmanju ruku bolesna, ona pokazuje samo dvije stvari ili tešku dijagnozu ili da to netko radi namjerno kako bi uništio SDP”, ustvrdio je Bernardić.

“Najlakše je ljude izbaciti iz stranke, ali što onda? Da su to radili naši prethodnici kad im se netko iz ovog ili onog razloga ne bi sviđao, pitanje je bi li danas ikoga i bilo u stranci. Nitko od nas u SDP-u nema pravo zbog vlastitog ega rušiti ono što su nam prethodnici ostavili u povjerenje”, rekao je Bernardić Jutarnjem listu.

Ustvrdio je i kako je ovakva Grbinova čistka zapravo potpuno luđačka. “Kao da su poslani izvana da unište SDP. Tu prije svega mislim na njegove liblinge, gospodina Dončića, malog Račana, Mišu Krstičevića i Biljanu Borzan”, ustvrdio je bivši šef SDP-a.

“Podsjeća me na ulogu Ilije Čvorovića u poznatom filmu „Balkanski špijun“ koji svugdje oko sebe vidi unutarnje neprijatelje, pa ih prisluškuje, mlati, zatvara…”, rekao je Bernardić u razgovoru za Jutarnji list koji je u cijelosti OVDJE.

Share This Article