15.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Škorina sestra naprasno napustila sjednicu nakon 25 minuta, projurila je kraj novinara

Škorina sestra naprasno napustila sjednicu nakon 25 minuta, projurila je kraj novinara

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka danas održava sjednicu Predsjedništva u stranačkim prostorijama s početkom u 12 sati.

Svi članovi predsjedništva su stigli na sjednicu, Miroslav Škoro nije došao, a članica Vesna Vučemilović i Škorina sestra napustila je naprasno sjednicu već nakon 25 minuta. Nije željela dati nikakav komentar novinarima. Vučemilović nije izbačena iz stranke jer bi o njezinom eventualnom slučaju morao odlučivati Sud časti DP-a.

Uoči početka sjednice svi članovi imali su slična razmišljanja i izrazili nadu da će se tenzije smiriti. Govoreći i kandidatima za Škorina nasljednika i Ante Prkačin i Davor Dretar Drele rekli su da poštuju Ivana Penavu i da bi on bio kompetentan kandidat, ali da se nadaju da bi se Škoro ipak mogao vratiti.

Uoči sjednice Vučemilović je poručila kako bi najviše voljela da se njezin brat vrati i da očekuje konstruktivnu raspravu koja će pojasniti sve što se događalo zadnjih dana.

– Penava je najperspektivniji političar, treba mu vremena da dozrije, ali jeste dobar kandidat. Škoro je napravio veliku stvar, nije bilo većeg političara šampiona u hrvatskoj politici. Bio je brončani iza Milanovića i Kolinde. Ostavio je iza sebe SDP i HDZ u Zagrebu i ušao u finale. Ne plačem za njegovim odlaskom, on je dao maksimum, imat će vremena pokazati talent kao saborski zastupnik, rekao je Prkačin.

I Dretar bi volio da se Škoro vrati na čelo stranke.

– Očekujem smirivanje stanja, sukobi se nisu ni trebali dogoditi. Tko je odgovoran? Kao glavni motiv smatram impulzivnost, ako govorimo o Vučemilović. Bilo je nekih ponašanja koji nisu bili primjereni i o tome ćemo danas razgovarati, ako želimo ostati u vrhu. Kandidati? Nitko mene nije spominjao. Ako Penava neće htjeti, morat ćemo naći neka rješenja, nemam sada favorita. Osobno bih htio da se Škoro vrati. Razgovarao sam s njim i ja vjerujem da se on ima želju vratiti, rekao je Dretar dodavši da on odlazi iz osobnih razloga odlazi, aline i iz obiteljskih.

Članica DP-a Ružica Vukovac izjavila je da se Škoro u zadnje vrijeme žalio na zdravstveno stanje.

Predviđene su izjave za medije nakon završetka sjednice oko 14 sati.

Na dnevnom redu sjednice biti će Statut i pravilnici stranke, te priprema unutarstranačkih izbora, kao i rasprava o ostavci Miroslava Škore ali i o postupcima njegove sestre Vesne Vučemilović. Tijela stranke odlučivat će o tome je li se Vučemilović ponijela u skladu sa Statutom stranke i je li naštetila ugledu stanke svojim javnim istupima.

Nakon što je Škoro podnio ostavku koja je iznenadila mnoge u DP-u, Vučemilović je ocijenila da se sjednica Predsjedništva stranke trebala održati isti dan kada je objavljena ostavka, te je zatražila ostavku zamjenika predsjednika DP-a Marija Radića, suosnivača stranke.

Dodatnu buru podigla je poruka koju je Vučemilović uputila PR savjetnici DP-a Mateji Jozeljić u kojoj joj prijeti da će joj „osobno zakrenuti vratom”.

Također su promijenjene brave na stranačkim prostorijama u Zagrebu pod obrazloženjem da se „ne zna tko sve ima ključ”.

Tko će biti novi predsjednik DP-a će odlučivati na jesen na unutarstranačkim izborima. Kao razloge ostavke Škoro je naveo pritiske kojima je bio izvrgnut nakon lokalnih izbora i obiteljske razloge, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike