4.5 C
Zagreb
Naslovnica Sport Sinkovići u finalu: Jako smo zadovoljni s utrkom

Sinkovići u finalu: Jako smo zadovoljni s utrkom

Braća Martin i Valent Sinković plasirali su se u finale dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju pobijedivši u svojoj polufinalnoj utrci s vremenom 6:15.63.

Iza njih plasirale su se srpska posada Mačković/Vasić (6:17.47) i kanadska Langerfeld/McCabe (6:19.15). Hrvatska kombinacija vodila je od početka do kraja utrke i sigurno došla do novog velikog finala. Finalna utrka na rasporedu je u četvrtak u 2.18 sati po srednjoeuropskom vremenu.

U drugoj kvalifikacijskoj skupini mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske, Danske i Španjolske.

– Prošlo je polufinale i jako smo zadovoljni s utrkom. Bili su teški uvjeti, vjetar, vrućina, jako sunce, ali smo unatoč svemu dobro odradili. Kontrolirali smo utrku od početka do kraja tako da smo jako sretni, rekao je Valent Sinković.

– Kontrolirana utrka od prvog do zadnjeg zaveslaja, već nakon 200 – 300 metara smo sve pod kontrolom imali. Sutra ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe što je dobro jer imamo još prostora. Zadovoljni smo s utrkom i jedva čekamo sutrašnje finale, rekao je Martin Sinković.

– Što se tiče finala, danas je stvarno bilo zanimljivih rezultata. U prvoj grupi je bilo neizvjesno do kraja, bila je zanimljiva utrka, iznenađujuće da Australci nisu uspjeli izboriti finale. U našoj skupini Nizozemci su uhvatili raka i isto ispali tako da sutra očekujemo zanimljivu utrku. Teško je reći tko nam je glavna konkurencija ovako na prvu, vjerojatno Rumunji, ali moramo odveslati još bolje i ići maksimalno od početka do kraja, nadodao je Valent Sinković, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike