11.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Gdje je nestao Ivan Pernar? Preselio se na dubrovačko područje, tražio i...

Gdje je nestao Ivan Pernar? Preselio se na dubrovačko područje, tražio i posao u Domu zdravlja

Ivan Pernar, jedan od osnivača Živog zida i bivši saborski zastupnik, kako doznaje Dubrovački dnevnik, odlučio se preseliti na dubrovačko područje, točnije Obod, odakle inače njegova majka vuče korijene.

“Na Obod sam se preselio, to je istina i živjet ću ovdje dok sam živ”, rekao je Pernar za Dubrovački dnevnik koji doznaje i kako je bivši saborski zastupnik izrazio želju da bude medicinski tehničar u Domu zdravlja Dubrovnik.

“Što se tiče posla u Domu zdravlja, razgovarao sam tamo s nekim tko je bio zadužen za to i nisam osjetio neki entuzijazam za tim da me zaposle. Imao sam osjećaj da im je svejedno hoće će zaposliti mene ili nekog drugog. Za takvog poslodavca ne želim raditi”, govori Pernar.

Kazao je i kako je on emotivna osoba te da mu je bitna dobra atmosfera, ali da u Domu zdravlja nije stekao takav dojam.

“Kao da se radi o nekakvom mjestu gdje je zabavno za raditi i gdje su pacijenti nasmijani. Netko će na to reći što si ja umišljam, ali ipak sam čovjek koji je zabavljao i nasmijavao cijelu Hrvatsku, sjednice Sabora su se gledale dok sam ja tamo bio. Danas to više nije slučaj. Bitno mi je da je poslodavac zabavan tip, netko u čijem društvu želiš biti, netko poput Bobana Rajovića, a ne Krunoslava Capaka. Ekipa u Domu zdravlja je više u Capakovom stilu i zato sam odustao od te ideje. Što se tiče Bobana Rajovića, da bi dobili sliku o tome kakav je to tip, poslušajte njegovu pjesmu Piroman, nasmijat ćete se i odmah će vam biti jasno zašto mi se on sviđa kao osoba”, kazao je Pernar.

Dotaknuo se i svoje političke karijere te kazao da misli da se država pretvorila u brod luđaka.

“Realno gledano, ne bi mogli stožeraši raditi to što rade da je naš narod normalan. Sjećam se kad se glasalo o predaji vlasti u državi tom stožeru na čelu s Berošem, ja sam tada bio jedini koji je glasao protiv toga. Mislio sam da ima barem pet posto normalnih kojima je dosta tog terora s maskama, pranjem ruku, mozga, cjepivima i drugim mjerama, ali nije ih bilo ni toliko kad su bili izbori”, kazao je.

Objasnio je i da je tada odlučio odustati od politike i prepustiti narod onima koje su izabrali.

“Nema smisla luđacima objašnjavati da su ludi. To je Sizifov posao i ja ne mogu svoj život potrošiti na to da otvaram oči ljudima koji ih ne žele otvoriti”, kazao je Pernar.

Za Dubrovački dnevnik je kazao da bi se bavio politikom da ima više normalnih ljudi u Hrvatskoj.

“Sve dok je ljudima lakše otići u Gospino polje nego uključiti mozak, Hrvatska ne može naprijed”, kazao je Pernar, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike