17.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Andrej Plenković o zahtjevima za izbacivanjem Lauca iz Znanstvenog savjeta: Nismo mi...

Andrej Plenković o zahtjevima za izbacivanjem Lauca iz Znanstvenog savjeta: Nismo mi SDP da izbacujemo

Naglasio je kako je sad puno manje hospitaliziranih i preminulih, iako raste broj novozaraženih. Kaže kako, prema njegovim saznanjima, hrvatska obala ostaje narančasta.

Rekao je kako se nada da ćemo od ove turističke sezone ostvariti 65 posto prometa rekordne 2019.

“Već je sad sasvim jasno da će ova sezona biti bolja nego lanjska”, kazao je.

Komentirao je sukob Gordana Lauca i HUBOL-a.

“Nismo mi u SDP-u da izbacujemo”, rekao je, a onda dodaje da Vlada ne odgovara za stavove tih znanstvenika.

“Ne želim komentirati. Neka se sam bavi svojim objavama. Meni se čini da on kao i drugi nastoji biti konstruktivan i objektivan. Niti ja potpisujem ono što govori, niti on govori u ime Vlade. Ne bavim se time. Naša linija je cijepite se”, dodao je premijer.

Je li se razgovaralo o primanju 3. doze cjepiva?

“Ako se utvrdi da je to potrebno, onda ćemo doći u tu fazu. EU je već unaprijed naručila 1,8 mlrd. dolza za razdoblje od 2022. i 2023. Hoće li to trebati, odlučit će medicina”, rekao je.

Komentirao je večerašnje spajanje Pelješkog mosta.

“On mijenja sve. Fizičko spajanje južnog djela je fascinantan događaj za sve. I moramo biti ponosan što smo takav projekt realizirali. Most je arhitektonski prekrasan”, kazao je premijer.

“Ja se osjećam dobro. Pratio sam gradnju. Osjećam se sjajno. Postojat će 5 velikih postignuća koja će ostati nakon naše Vlade. Jedan je Pelješki most, ne dogodi se u svakoj generaciji da se spoji teritorij. Iduće godine ući ćemo u šengenski prostor, zatim u Eurozonu. Doći će nam Rafali, a u godinama pred nama obnavljat ćemo Zagreb i Banovinu. Ovo je veliki dan. Najveći će biti otvaranje”, odgovorio je na pitanje kako se osjeća zbog spajanja mosta.

Komentirao je stanje u SDP-u.

“Hrvatskoj treba politička stabilnost. Ja shvaćam da su isključili neke zastupnike. To su njihove odluke. Vidjet ćemo kako će se to odraziti na rejting”, zaključio je, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike