16.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković: Na otvaranje Pelješkog mosta bit će pozvani svi, neka se grintavci...

Plenković: Na otvaranje Pelješkog mosta bit će pozvani svi, neka se grintavci ne sekiraju

Danas se održala zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Sjednica je počela u 14 sati.

U HDZ-u su zadovoljni rejtinkom stranke nakon prve godine mandata, rekao je premijer na početku.

Potom se osvrnuo i na sutrašnju svečanost na Pelješkom mostu: “Nakon otvaranja istarskog ipsilona sutra je i spajanje zadnjeg elementa konstrukcije Pelješkog mosta, to nije otvaranje, to je trenutak koji simbolizira spajanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje”, rekao je, dodavši da će Hrvatska time riješiti pitanje staro više od 300 godina.

“Vidim da ima puno kometara, da citiram Naše malo misto ‘tko je više da”. Važno je da ovaj projekt ima potporu svih, ovo je strateško pitanje, svatko je dao neki doprinos. Presudan je bio veliki dokument koji smo radili mjesec dana prije otprilike četiri godine”, kazao je.

“Kad bude otvaranje bit će pozvani svi, sada bi bilo dobro da se ovi grintavci ne sekiraju.”

Ove godine na obilježavanju VRO Oluja neće biti svi članovi Vlade. Prošla godina je bila okrugla obljetnica, bila je važna”, rekao je Plenković.

Prošle godine je bila 25. obljetnica, na kojoj je bio i predstavnik SDSS-a Boris Milošević te je poruka poslana, pojasnio je premijer.

Komentirao je i situaciju u DP-u, rekavši da ako je u pitanju zdravstveni problem, da se riješi, ako je umor, da se odmori.

“Hoćemo li posegnuti za nekim da podebljamo većinu? HDZ s tim neće ništa, HDZ ima parlamentarnu većinu s kojom odlično funkcionira i tako će ostati do kraja…

Cijela ta oporba je poodbijala dijalog s Vladom. Ja ne zovem dva puta nikoga”, rekao je Plenković, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike