15.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Odvjetnik vozača: Nikome ni u jednom trenutku nije rekao da je zaspao...

Odvjetnik vozača: Nikome ni u jednom trenutku nije rekao da je zaspao u vožnji

Istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo donio je odluku o istražnom zatvoru za vozača kosovskog autobusa koji je u nedjelju ujutro sletio s autoceste kod Slavonskog Broda. Igor Cišper, odvjetnik vozača, kazao je u izjavi za medije nakon donošenja odluke da je uspio razgovarati sa svojim klijentom te da mu je žao što se sve dogodilo.

Rekao je i kako je vozač još uvijek bio u krvavoj odjeći te da se sada presvlači.

– Koliko sam doznao od njega, on nikome ni u jednom trenutku nije rekao da je zaspao – rekao je odvjetnik Igor Cišper i dodao da će zadržati za sebe što mu je točno rekao vozač.

– Ne znam kako je državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu došlo do tog zaključka – rekao je komentirajući priopćenje prema kojem je mogući uzrok nesreće umor vozača i nesposobnost da sigurno upravlja vozilom.

Na pitanje što će biti dalje, kazao je da je sada određen istražni zatvor na mjesec dana pa će se onda vidjeti što će se dalje poduzimati, uključujući i eventualni prijedlog o prepuštanju slučaja kosovskom pravosuđu.

Podsjetimo, uhićeni vozač upravljao je autobusom u trenutku slijetanja s autoceste A3 Zagreb – Lipovac. Poginulo je deset osoba, a više od 40 je ozlijeđeno. Među deset poginulih je i drugi vozač autobusa, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike