15.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Obljetnica Oluje: Središnja svečanost ove godine na stadionu NK Dinara

Obljetnica Oluje: Središnja svečanost ove godine na stadionu NK Dinara

Od jutra u Banskim dvorima traju sastanci premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora i 204. brigade, prenosi HRT.

Široki je spektar tema o kojima se razgovara. Jedna su ciljevi Vlade do završetka drugog mandata, situacija s epidemijom i cijepljenjem. Razgovara se i o nabavi borbenih aviona, ali i o zakonu o civilnim stradalnicima koji je u Saboru prihvaćen prije 12 dana.

U Banskim dvorima je i umirovljeni general Ante Gotovina.

Bruse se posljednji detalji oko obilježavanja 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Središnja svečanost, umjesto na glavnom kninskom trgu, ove će se godine obilježiti na stadionu NK Dinara, a što se tiče govornika iz braniteljske populacije, to će ove godine biti Danijel Rehak, predsjednik Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

– Poštujemo mjere i na taj način smo na razini Stožera, na razini odbora koji je Vlada osnovala, donijeli odluku da se ove godine središnji dio programa održi na stadionu NK Dinara u Kninu, a da će na tvrđavi biti protokolarni dio, odnosno onaj dio populacije hrvatskih branitelja, stradalnika Domovinskog rata koji sudjeluju, odnosno dižu hrvatski stijeg. Sve ostale aktivnosti odvijat će se na igralištu, prijenosom putem videozida i poslije toga sveta misa u crkvi, rekao je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja.

Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, misli da je odluka o stadionu dobra jer riječ je o velikom prostoru na kojem se koliko-toliko mogu poštovati mjere koje propisuje Stožer.

– Distanca jer jednostavno na trgu bi došlo do miješanja, to je dobra odluka i mi to podržavamo, rekao je, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike