22.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Neslužbeno: Isključeno nekoliko članova SDP-a, oglasio se Gordan Maras

Neslužbeno: Isključeno nekoliko članova SDP-a, oglasio se Gordan Maras

Kako N1 neslužbeno doznaje, iz SDP-a je isključeno nekoliko članova.

Iz SDP-a su isključeni bivši glavni tajnici SDP-a Zvane Brumnić i Nikša Vukas, bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić i bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

Kako doznaje N1, iz SDP-a je isključena i Marina Bilić Opačak.

O ovoj situaciji oglasio se i sam Maras.

“Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost. Bitna mi je jedino vaša, koji me podržavate bez ikakvog interesa i samo zato što znate da sam ispravan.

Postoje etape u životu i ništa se ne događa bez razloga. Vjerujem da vas nisam iznevjerio”, napisao je Maras na Facebooku.

Podsjetimo, u lipnju ove godine raspuštene su SDP-ove organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.

“U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanjem. SDP to nije i neće biti, SDP je stranka koja postoji zato da bismo imali bolje gradove, bolje općine, u konačnici bolju Republiku Hrvatsku. Raspuštanjem organizacije nitko ne prestaje biti član SDP-a nego će se to dogoditi u roku od 45 dana nakon reevidencije članstva. Protekom roka od 45 dana, nakon razgovora, neki će prestati biti članovi SDP-a”, kazao je tada predsjednik stranke Peđa Grbin.

Govoreći o isključenjima iz stranke, Grbin je početkom srpnja naveo da to nije obračun ni sa kim.

„Kriteriji su jasni i objektivni, a glavni je poštivanje Statuta SDP-a. Statut daje prava i obveze. Jedna je obveza podržavati kandidate SDP-a na izborima. Ako si svojim djelovanjem opstruirao SDP-ove liste pokušavajući ih srušiti, onda si se sam iščlanio iz stranke. Da nije bilo onih koji su to radili, ne bi morali poduzimati ove korake“, rekao je Grbin tom prilikom, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike