12.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Muškarac nakon svađe nožem izbo i ubio stanodavku

Muškarac nakon svađe nožem izbo i ubio stanodavku

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred zagrebačkim Županijskim sudom optužnicu protiv 44-godišnjeg zbog ubojstva 74-godišnje stanodavke.

Tužiteljstvo je, ne objavivši identitet optuženika, priopćilo kako ga optužnica tereti da je 29. travnja oko 6:30 u stanu u Zagrebu, u kojem je stanovao kao podstanar, tijekom svađe i fizičkog sukoba nožem zadao više reznih rana 74-godišnjoj stanodavki.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom, opisanog i kažnjivog po članku 110. Kaznenog zakona. (27. 7. 2021.)

Podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je 29. travnja 2021. oko 6,30 sati u stanu oštećenice u Zagrebu, u kojem je stanovao kao podstanar, tijekom međusobnog verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenicom, nanio joj oguljotine kože vrata i lijevoj ramena.

Tereti ga se da joj je nožem zadao više reznih rana obaju dlanova, prstiju, ručnog zgloba, šake, vrata s ozljedama lijeve zajedničke karotidne arterije, glave i čeljusti, vrata i područja iznad ključne kosti te ranu u projekciji lijevog akromioklavikularnog zgloba.

Oštećenica je, po zadobivanju rezne rane vrata s ozljedama lijeve zajedničke karotidne arterije, vrlo brzo izgubila svijest i pala na tlo zadobivši pritom ozljede lijeve strane glave i vrata te lijevog ramena. Ova rezna rana predstavlja osobito tešku tjelesnu ozljedu uslijed koje je oštećenica preminula 5. svibnja 2021. iako su poduzete mjere intenzivnog liječenja, dok ostale rane predstavljaju, svaka za sebe, tjelesnu ozljedu.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika, koji se nalazi u istražnom zatvoru, produlji istražni zatvor na temelju članka 123. stavak 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike