15.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ministar Marić odbio oba zahtjeva Nacionalne udruge ugostitelja

Ministar Marić odbio oba zahtjeva Nacionalne udruge ugostitelja

Završio je sastanak predstavnika Nacionalne udruge ugostitelja s ministrom financija Zdravkom Marićem. Ugostitelji traže smanjenje PDV-a na piće s 25 na 13 posto ili priznavanje troškova rada kao poreznog odbitka.

Bez toga, kažu, nema oporavka ugostiteljstva koje je ionako snažno pogođeno pandemijom. No ministar Marić odbio je oba njihova zahtjeva.

– Od strane udruge ugostitelja došao je prijedlog da zaobilazno dođemo do te teme da se trošak radne snage izbija iz osnovice PDV-a. To jednostavno niti u našem poreznom sustavu niti u sustavu Europske unije bilo koje zemlje nije prepoznato niti moguće u konačnici zakonski odredbe definirati, istaknuo je Zdravko Marić, ministar financija.

– Ja ugostiteljima mogu samo poručiti da se snađu kako god mogu s novim kreditima i možemo se nadati da ćemo ih u idućih par godina imati bolje uvjete rada, za sada to ne vidimo u skoroj budućnosti na vidiku u onim zahtjevima koje smo mi tražili, naglasila je Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike