29.5 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Inspekcija “češlja” hrvatsku obalu

Inspekcija “češlja” hrvatsku obalu

Inspekcije Državnog inspektorata u prva tri tjedna srpnja obavile su ukupno 753 inspekcijska nadzora, u kojima su utvrđene 293 povrede propisa, na temelju kojih su inspektori podnijeli 16 optužnih prijedloga, donijeli 11 prekršajnih naloga te naplatili 71 kaznu na licu mjesta.

U 127 slučajeva inspektori su omogućili korekcije bez kazne. Glavni državni inspektor Andrija Mikulić konstatirao je da je iz godine u godinu sve manje povreda propisa, što svjedoči da smo kao društvo odgovorniji i prema okolišu i prema pojedincima, bili oni radnici ili potrošači.

Turistički inspektori su obavili ukupno 330 inspekcijskih nadzora iz područja ugostiteljstva i turizma, a povreda propisa utvrđena je kod četvrtine nadziranih subjekata.

Do sada je utvrđeno nekoliko neprijavljenih radnika, otkrivena su dva stranca kako rade bez dozvole, tržišni inspektori su utvrdili 12 prekršaja, najčešće neisticanje cijene, prenosi N1.

Ugostitelji se najmanje drže zakona kad je u pitanju vođenje dokumentacije o otpadu, gdje je utvrđen niz nepravilnosti, prenosi Poslovni dnevnik.

Najnovije

Još iz rubrike