18 C
Zagreb
Naslovnica Sport Čilić i Dodig bolji od Amerikanaca za četvrtinale!

Čilić i Dodig bolji od Amerikanaca za četvrtinale!

Hrvatski tenisači Ivan Dodig i Marin Čilić postali su i drugi hrvatski par koji je osigurao četvrtfinale Olimpijskih igara. U drugom kolu su Međugorci nadvisili američku kombinaciju Ram-Tiafoe.

Vodila se velika bitka, posebno u drugom setu, ali su hrvatski tenisači bili bolji, ujednačeniji i konstantniji par. U prvom setu prvu ozbiljniju prijetnju Dodig i Čilić preživjeli su na Ivanovom servisu kad su spasili 15:40.

Nakon toga su napravili break za 4:2 te su set mirno priveli kraju sa 6:3, ali je u drugom bilo mnogo teže. Čvrsti Amerikanci nisu se predavali te su pri 3:2 i 5:4 imali po dvije break lopte.

One pri 5:4 bile su na 15:40 i to su ujedno bije dvije set lopte, ali su Marin i Ivan odgovorili sjajno, spasili su taj gem te odmah napravili i break te dovršili posao Dodigovim servisom za 7:5 i četvrtfinale.

Za ulazak u polufinale Čilić i Dodig igrat će protiv britanskog para. Na drugoj strani stajat će višestruki Grand Slam osvajač Andy Murray te dugogodišnji Ramov partner u paru i jedan od najboljih igrača parova na svijetu, Joe Salisbury, piše RTL.

OI tenis parovi, osmina finala:

I. Dodig/M. Čilić (Hrvatska) – R. Ram/F. Tiafoe 6:3, 7:5

Najnovije

Još iz rubrike