15.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković: O zabrani ZDS-a ćemo razgovarati, sve je to ionako nedopušteno; Pročitao...

Plenković: O zabrani ZDS-a ćemo razgovarati, sve je to ionako nedopušteno; Pročitao sam što se zbiva u Srbu

Županijski odbor HDZ-a Istarske županije održao je sjednicu u Svetom Petru u Šumi.

Nakon sjednice održana je konferencije za medije a izjavu je dao i premijer Andrej Plenković, prenosi N1.

Kazao je o čemu se razgovaralo na županijskom odboru istaknuvši da je Istra bitna u razvoju Hrvatske.

O otvaranju Pelješkog mosta i pozivu predsjedniku Zoranu Milanoviću rekao je: “Ono što će se dogoditi je kraj radova, konačno spajanje, a pravo otvaranje, završetak cijelog projekta, bit će iduće godine. Mi koji smo operativno involvirani, a Vlada je, bit ćemo tamo. Nisam se bavio pozivima. Dogodine će biti fešta pa će svi koji su podržavali taj projekt moći biti tamo.”

Istra ima sjajne brojke, dodao je. “Kozlevac je zadovoljan, imamo odličan odnos”, kazao je Plenković.

HDZ u Istri stoji bolje nego ikad prije. “Mislim da HDZ ne bi smio biti anatemiziran. Vlada ne samo da je riješila ogromne dugove Uljanika, nego je pomogla sve velike projekte ovdje”, naglasio je Plenković.

Na pitanje što se događa u Srbu povodom čega je SNV održao konferenciju za medije o “nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba”, Plenković je rekao:

“Pročitao sam što se zbiva. Prema sadašnjem zakonu sve mehanizme koje imaju policija i sudovi, tu su za poduzimanje mjera. Koliko sam shvatio, policija je već djelovala i djelovat će ponovno ako treba.”

“O zabrani ZDS-a ćemo razgovarati, sve je to ionako nedopušteno”, istaknuo je odgovarajući na pitanje kad će se razgovarati o inicijativi zabrane korištenja pozdrava Za dom spremni.

O sastanku s predstavnicima žrtava NDH, rekao je: “Dogovorit ćemo se.”

Međutim, nije htio odgovoriti na pitanje reporterke N1 Ane Mlinarić zašto toliko dugo traje odluka o novom Zakonu, prenosi N1.

VIDEO Izvanredno stanje u Srbu zbog Keleminca, Pupovac kaže da su ulazi u mjesto zatvoreni: Ustaše nisu i neće u Srb

A-HSP: Napale su nas dvije grupe Srba, neki su iz Beograda, uhićeno je osam osoba, zadržano pet

Kraus: Ekstremna desnica je sve glasnija i glasnija; Čekali smo da se završe svi izborni procesi a sad idemo u zabranu ZDS-a

Najnovije

Još iz rubrike