10.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Milanović: Hvala vam što gledamo hrvatski barjak na olimpijskim postoljima

Milanović: Hvala vam što gledamo hrvatski barjak na olimpijskim postoljima

Hrvatska taekwondašica Matea Jelić (23) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju, u finalu je uspješnija bila od Britanke Lauren Williams sa 25-21.

U neizvjesnom finalu rezultat je na ulasku u posljednju minutu bio 13-13, no tada je Williams s dva udarca nogom u tijelo stigla do prednosti 17-13. Sve do 15 sekundi prije kraja bilo je 21-15 za Williams, a onda je Jelić s tri udarca nogom u glavu uspjela stići do preokreta i kolosalnog uspjeha.

U tokijskoj dvorani Makuhari Messe Jelić je prethodno i osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju, stigavši uvjerljivim nastupima do finala. Sa statusom prve nositeljice olimpijskog turnira 23-godišnja je Kninjanka u prvom kolu svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9, a u polufinalu Amerikanku Paige McPherson sa 15-4.

Do sada su bronce osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008. i Lucija Zaninović u Londonu 2012., a od večeras hrvatski taekwondo ima i muško olimpijsko odličje – broncu Tonija Kanaeta, piše HOO.

Na zlatnoj medalji čestitao joj je i predsjednik Republike Zoran Milanović. Čestitke je uputio i brončanom Toniju Kanaetu.

“Čestitam Matei Jelić na osvajanju zlatne olimpijske medalje u taekwondou, čestitam Toniju Kanaetu na osvajanju brončane olimpijske medalje u taekwondou. Svojim upornim radom prije Igara i onda sigurnim i čvrstim nastupima u Tokiju, vrijednim medalja, razveselili ste Hrvatsku već na samom početku Olimpijskih igara. Hvala vam što gledamo hrvatski barjak na olimpijskim postoljima, kao što smo priželjkivali”, napisao je predsjednik na Facebooku.

Matea Jelić nakon velikog preokreta osvojila je zlatnu olimpijsku medalju!

Hrvatska ima novu medalju! Splićanin Toni Kanaet osvojio broncu u taekwondou

Najnovije

Još iz rubrike