14.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kajin brutalno nahvalio Plenkovića, iznenadio se i sam premijer: Ovo nije uobičajeno,...

Kajin brutalno nahvalio Plenkovića, iznenadio se i sam premijer: Ovo nije uobičajeno, čak nas ni oni naši tako ne hvale

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, sudjeluje u svečanosti puštanja u promet punog profila dionice Istarskog ipsilona. Prije toga susreo se s Damirom Kajinom, gradonačelnikom Buzeta, koji je za Vladu imao samo riječi hvale, piše dnevnik.hr.

Damir Kajin, gradonačelnik Buzeta, nahvalio je premijera Andreja Plenkovića nakon njihova sastanka. “Suradnja s Vladom je fantastična, nemam riječi pohvala kojima bih se mogao izraziti. Doista zahvaljujem premijeru”, rekao je Kajin na konferenciji za novinare. Dodao je da su otvorili dobru priču s Cimosom, ali i da idu u cestovnoj infrastrukturi.

Premijeru je Kajin poručio da bude još rigorozniji što se tiče epidemioloških mjera. “Moramo sačuvati sezonu. Buzetsko gospodarstvo putem COVID mjera povuklo je više od četiri milijuna eura, to je ogroman novac i netko se morao izboriti da se u ovim uvjetima može izaći u susret našim gospodarstvenicima”, rekao je Kajin.

“Damir je to premijerski kazao, sve se slažem”, našalio se Plenković pred novinarima. “Puno si nas nahvalio, ovo nije uobičajeno. Čak nas ni oni naši tako ne hvale”, rekao je Plenković.

Premijer je, komentirajući potvrdu hrvatskog plana oporavka i otpornosti vrijednog 47,5 milijardi kuna, rekao da je to ogroman poticaj i ohrabrenje. “Hrvatska je tu prošla zaista sjajno u odnosu na druge članice. Iskoristit ćemo šansu da do 2026. godine to potakne rast hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković. Dodao je da se dogodine nada ulasku Hrvatske u Schengen.

Plenković je otkrio da će i ovaj godišnji odmor provesti u Costabelli. “Kao i obično”, rekao je premijer.

Puni profil Ipsilona

Premijer Andrej Plenković danas boravi u Istarskoj županiji, gdje će, između ostalog, sudjelovati u svečanosti puštanja u promet punog profila dijela Istarskog ipsilona.

Riječ je o dionici Cerovlje – Lupoglav dugoj 13 kilometara, što će ujedno biti i završetak punog profila od čvora Lupoglav do tunela Učka, prenosi dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike