12.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Hrvatska ima novu medalju! Splićanin Toni Kanaet osvojio broncu u taekwondou

Hrvatska ima novu medalju! Splićanin Toni Kanaet osvojio broncu u taekwondou

Toni Kanaet osvojio je drugu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju! Splićanin je u taekwondou u kategoriji do 80 kg stigao do bronce.

– Još ne znam što se dogodilo i što sam napravio. Nakon poraza od Rusa bio sam ljutit, rekao sam da ću sve do kraja “pomesti” i to sam i napravio. Isplatio se sav trud i sada ću slaviti. Uzbekistanac je jako nezgodan, ali znao sam da će pobijediti onaj tko ima bolji ritam i više želje. Drago mi je da sam osvojio prvu mušku olimpijsku medalju u te-kvan-dou. Nadam se i da će Matea osvojiti zlato. Proslava će biti u užem krugu obitelji i prijatelja – rekao je Kanaet.

Naš je taekwondaš u četvrtfinalu izgubio od Rusa Maksima Hramčova, a kako je Rus potom ušao u finale, ponudio je Kanaetu priliku da se kroz repesaž izbori za broncu.

Kanaet je u repesažu svladao Faysala Sawadogoa iz Burkine Faso te tako stigao do borbe za broncu. Kanaetu je na putu do olimpijske medalje stajao Uzbekistanac Nikita Rafalovič. No, naš je olimpijac na kraju slavio s 24:18, piše Večernji.

Matea Jelić nakon velikog preokreta osvojila je zlatnu olimpijsku medalju!

Najnovije

Još iz rubrike