15.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vučić: Srbija će za pet mjeseci prestići Hrvatsku po apsolutnom iznosu BDP-a;...

Vučić: Srbija će za pet mjeseci prestići Hrvatsku po apsolutnom iznosu BDP-a; Brucea Leeja mogli su Hrvati staviti na svoje novčanice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija za pet mjeseci prestići Hrvatsku po apsolutnom iznosu BDP-a.

On je, odgovarajući na pitanje o kritikama koje dolaze iz Hrvatske, rekao da Srbija nikada nije imala BDP veći od Hrvatske.

“Srbija će za pet mjeseci preteći Hrvatsku po apsolutnom iznosu BDP-a”, dodao je.

“Kada sam postao predsjednik Vlade naš BDP je bio oko 33 milijarde a ove godine će biti 51 milijardu eura. Za to vrijeme BDP Hrvatske je sa 47 milijardi došao na nešto manje od 51 milijarde”, naveo je on.

Vučić je rekao da će rast BDP-a u prvoj polovini godine biti oko 8,3 posto i da će ove godine javni dug biti opet ispod 60 posto BDP-a, to jest 59,3 posto, a ako bi imali rast od sedam posto onda će javni dug biti 58 posto BDP-a ili ispod toga.

“Ekonomske stvari idu vrlo dobro, to su dobre vijesti, gradimo puno i jako sam sretan zbog cesta što nikada toliko nismo gradili i gradit ćemo još mnogo više”, naveo je Vučić.

Kaže da će do 1. prosinca imati u izgradnji ne osam, kako je prije rekao, već možda i devet ili 10 autocesta ili brzih prometnica, kao i da će već u veljači ili od 1. ožujka krenuti brzi vlakovi od Beograda do Novog Sada.

To je ono što mijenja izgleda naše zemlje, poručio je Vučić.

O prijedlogu da se Tesla nađe na hrvatskim kovanicama

Na pitanje, kako komentira izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da Tesla ima veze sa Srbijom koliko i Bruce Lee, rekao je da ne razumije takav humor.

“Da se hoću našaliti rekao bih mu da su Brucea Leeja mogli staviti na njihove novčanice. Da su htjeli, stavili bi Teslu na vrjednije novčanice, a ne na one najsitnije”, rekao je Vučić.

On je kazao da ne zna kakve veze Nikola Tesla ima s Hrvatskom, tako da šale Milanovića ne razumije.

“Nikola Tesla je Amerikanac srpskog porijekla, od oca Srbina i majke Srpkinje. On je genije i on pripada cijelom čovječanstvu i u tom smislu može pripadati i Hrvatskoj”, rekao je on, prenosi b92.

Najnovije

Još iz rubrike