21 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Pelješkim mostom već u ožujku, sjever i jug dijeli samo 18 metara

Pelješkim mostom već u ožujku, sjever i jug dijeli samo 18 metara

Pelješac, Korčula i cijeli jug zemlje s nestrpljenjem iščekuju završetak izgradnje Pelješkog mosta kojim će taj kraj dobiti prigodu za snažan gospodarski razvoj. Idući tjedan povijesni je događaj, Pelješki most konečno će povezati dvije hrvatske obale.

– Obzirom da sjever i jug Hrvatske dijeli samo 18 metara ovdje na jugu vlada veliko uzbuđenje. Spajanjem mosta neće više biti gužvi i čekanja a cijeli pelješki kraj zaživjet će jednim novim životom. Postavljanje posljednjeg segmenta mosta očekuje se u noći sa srijede 28. na četvrtak 29. srpnja, javila je za Dnevnik HTV-a novinarka Ivana Brailo Drnas.

Nakon toga slijedi asfaltiranje mosta, postavljanje instalacija i završne opreme te tehnički pregled. Most bi trebao biti završen do kraja siječnja, ali ne i pristupne ceste. U planu je spajanje mosta sa čvorom Brijesta, odnosno s postojećim državnim i županijskim cestama. Stoga bi automobili preko mosta mogli već u ožujku.

Što se pristupnih cesta tiče, prva dionica u nadležnosti Strabaga trebala bi bit gotova do srpnja, a druga, grčkog AVAX-a – izazovnija je. Četrdeset posto te dionice čine posebni objekti. Dovršetak te dionice, ali i cijelog objekta sa sigurnošću možemo reći da će biti gotov do kraja kolovoza, poručila je Brailo Drnas, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike