Nedavno razvedeni: 7 savjeta za upoznavanje novih partnera

Unsplash

Izlasci nakon razvoda mogu biti teški, posebno kada samohrani roditelji moraju uravnotežiti život svog djeteta i vlastiti ljubavni život. Alessandra Conti i Cristina (Conti) Pineda koje rade sa samohranim roditeljima su podijelile sedam savjeta za upoznavanje nakon razvoda koje bi trebali znati svi samohrani roditelji.

1. Izlazite s partnerima koje vidite kao potencijalne uzore svojoj djeci

Izbjegavajte izlaziti s nekim ako ne želite da vaše dijete kada odraste bude poput njih. Izlazite s nekim koga viditi kao uzror svojoj djeci.

2. Ponašajte se kako biste voljeli da se i vaše dijete ponaša

Može biti uzbudljivo opet početi izlazitii, ali nemojte žuriti u nove veze i uzmite si vremena. Zabavite se, ali i održavajte svoje samopoštovanje, vrijednosti, disciplinu i mudrost.

3. Odvojite vrijeme samo za sebe

Budite uvijek tu za svoju djecu, ali isto tako odvojite neko vrijeme i samo za sebe. To može biti sat vremena svakog jutra za molitvu, meditaciju, čitanje ili bilo što drugo. Priuštite si noćni izlazak i zabavite se s prijateljima.

4. Upoznajte ih sa svojom djecom samo ako je vaša veza ozbiljna

Djeca se prilično lako vežu i bolje da ih ne upoznajte s novim partnerom dok ne budUte sigurni da je vaša veza ozbiljna. Djeca mogu doživjeti razočarenje i ogorčenje ako ih upoznate, a vaša veza brzo propadne.

5. ‘Provjerite’ svoje buduće partnere

Prije nego što pristanete na vezu, pokušajte šta više doznati o partneru, ako ga ne znate od prije. To je važno kako biste i što bolje zaštitili i vašu djecu i ne doveli ih u potencijalni rizik

6. Istražite i druge teme razgovora osim vaše djece ili bivšeg supružnika

Prije nego što počnete izlaziti, pobrinite se da ste preboljeli smrt ili razvod od bivšeg partnera i da ste spremni otvoriti svoje srce za nekog novog. Potrudite se da se vaš budući partner osjeća kao da je jedini u vašem životu.

7. Ne ponašajte se prema djetetu kao prema terapeutu, treneru ili povjerljivoj osobi

Djeci treba prostora i nije dobro da stalno slušaju o vašim novim vezama. Budući da oni žele da ste sretni, ako ih uključite u svoj ljubavni život, pokušat će vas obraniti i na kraju će prebrzo odrasti.

Zbog toga mogu imati problema i u svojim vezama. Pokušavaju imati snage nadoknaditi slabosti i ranjivosti koje roditelj pokazuje u svojim spojevima, piše Your Tango, prenose 24sata.

Share This Article