8.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Tarik Filipović: Prekinuo sam snimanje "Generala" radi rečenice zbog koje bi...

VIDEO Tarik Filipović: Prekinuo sam snimanje “Generala” radi rečenice zbog koje bi me bilo sram u kinu

Glumac i voditelj Tarik Filipović (49) gostovao je sinoć u Podcast Inkubatoru u kojem je govorio o svojoj karijeri, kvizovima i projektima na kojima je radio. Između ostalog ispričao je i anegdotu sa snimanja filma i serije “General” Antuna Vrdoljaka, u kojem je igrao admirala Davora Domazeta Lošu.

– Snimali smo scenu u kojoj je hrvatska vojska ušla u Knin i Gotovina i Lošo razgovaraju s francuskim časnikom koji je ogorčen jer kao hrvatska vojska tjera ljude. Uglavnom, lik Gotovine tada kaže: Da, ali da su Srbi bili pametniji mogli su sa svojim domaćinama ovdje živjeti sto godina, ispričao je Filipović. Tada je prekinuo snimanje, na što su svi skočili na njega.

– Došao je i Vrdoljak i rekao sam mu: “Tonči, kao prvo Srbi su tu domaćini, a ne gosti, a rok od sto godina je uvredljiv. S rečenicom: “Mi smo tu mogli živjeti zauvijek” mogu stajati u kadru. Onda mi je Vrdoljak rekao da će to promijeniti. Treba prije svega biti čovjek i kada se rade takvi filmovi ne treba biti crno-bijeli, nego što je moguće više objektivan, ispričao je Tarik, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike