12.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Policija uhvatila Poljaka s luftmadracom nakrcanim zaštićenim periskama

Policija uhvatila Poljaka s luftmadracom nakrcanim zaštićenim periskama

Policija podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te je njeno vađenje i posjedovanje zabranjen, piše PU istarska-

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola su prekršajno sankcionirali muškarca zbog posjedovanja periski.

Nakon zaprimljene dojave da osoba i iz mora vadi periske, policija je jučer oko 15.40 sati na plaži u Fažani zatekla 23-godišnjeg poljskog državljanina koji je na zračnom madracu posjedovao 29 ljuštura školjkaša plemenite periske. Utvrđeno je kako je 23-godišnjak periske prethodno izvadio iz mora, a kako se radi o strogo zaštićenim svojtama čiji je izlov i posjedovanje zabranjeno, protiv muškarca je pokrenut prekršajni postupak.

Policijska uprava istarska podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te je njeno vađenje i posjedovanje zabranjeno. Štiti je Zakon o zaštiti prirode, a Pravilnikom o strogo zaštićenim svojtama, periska je svrstana u strogo zaštićene zavičajne svojte.

Čuvajmo naše more!, piše istarska policija-

Najnovije

Još iz rubrike