17.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Policija sumnjiči umirovljenika za utaju dva milijuna kuna i dvije bespravne kuće...

Policija sumnjiči umirovljenika za utaju dva milijuna kuna i dvije bespravne kuće na Čiovu koje je trebao srušiti 2020.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela utaje poreza ili carine i protupravne gradnje te će protiv njega podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija u priopćenju navodi da se 64-godišnjaka sumnjiči da je davanjem netočnih i nepotpunih podataka o dohodcima ili drugim činjenicama za poslove za koje je ostvario značajna novčana sredstva i bio dužan plaćati porez i druga davanja u razdoblju od 2005. do 2010. oštetio državni proračun RH za više od 1.950.000 kuna te da je na području Čiova protupravno izgradio dva građevinska objekta koje do danas nije uklonio, iako je rješenje za to izdano 2020. godine.

Dalmatinski portal neslužbeno doznaje da se radi se o Nikši Novaku, umirovljenom djelatniku Porezne uprave iz Trogira.

Slobodna Dalmacija krajem prošle godine je pisala o njemu zbog zastare poreznog duga od 1,95 milijuna kuna glavnice. Novak je u razgovoru za Slobodnu kazao da je bio meta određenih ljudi koji su ga prijavili.

“Sve je to iza mene i shvatit ćete me kad vam kažem da o tome ne bih puno govorio. Ipak, moram reći da sam bio meta određenih ljudi. Jedan iz Vinišća neosnovano me je prijavio, a ovi iz zadarske Porezne, sve diletanti i balavci, prema meni su se ponijeli kao prema najgorem kriminalcu. No, rekoh, ne želim se toga ni prisjećati, bilo pa prošlo”, kazao je Novak, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike