8.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policija će obilaziti parkinge trgovačkih centara i tražiti djecu ostavljenu u autima:...

Policija će obilaziti parkinge trgovačkih centara i tražiti djecu ostavljenu u autima: S obzirom na temperature…

Varaždinska policija za sutra je najavila preventivno-represivnu akciju u kojoj će na parkinzima trgovačkih centra gledati ostavljaju li roditelji djecu bez nadzora u automobilima dok obavljaju šoping.

Iz PU varaždinske objasnili su cilj akcije.

“S obzirom na predstojeće visoke temperature i sprječavanje neželjenih događaja, navedena preventivna akcija ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu i promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece”, navodi se u priopćenju.

Akcija će se provoditi na idućim lokacijama: Trgovački centar Supernova (Optujska ulica 171, Varaždin) od 9 do 10 sati; Lidl (Optujska ulica 74, Varaždin) i Kaufland (Koprivnička ulica 17, Varaždin) od 10 do 11 sati; TC Plodine i TC Lidl (Gospodarska ul.) od 11 do 12 sati i TC Lumini (Ulica grada Lipika 15, Donji Kneginec)12 do 13 sati.

U navedenoj preventivnoj akciji policajci će pristupiti osobama koje prevoze djecu te im prilikom njihovog dolaska ili odlaska iz trgovačkog centra uručiti letak “Ne ostavljajte djecu samu u vozilima”.

Podsjetimo, u lipnju je Hrvatsku šokirao slučaj iz Knina kada je preminuo petogodišnji dječak kojega je otac ostavio ujutro u automobilu umjesto u vrtiću i otišao na posao. Dijete je u besvjesnom stanju pronađeno oko 15 sati, no nažalost bilo je prekasno.

Prošlog mjeseca su i vatrogasci u Koprivnici reagirali nakon dojave da je malo dijete ostalo zaključano u autu te su razbili staklo i spasili bebu koja nema ni godinu dana, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike