18 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Otac u Splitu silovao 17-godišnju kćer s intelektualnim poteškoćama koja je naposljetku...

Otac u Splitu silovao 17-godišnju kćer s intelektualnim poteškoćama koja je naposljetku rodila dijete

Pred Sudsko vijeće splitskog Županijskog suda u rujnu će se prvi puta pojaviti 59-godišnji B.T. iz Splita za kojeg se sumnja kako je u listopadu 2017. godine svoju kćer, koja je tada tek napunila 17 godina, oduzeo spolnu slobodu na način da je nakon prisilnog spolnog odnosa ona zatrudnjela, a naposljetku i rodila.

Kćeri je od rođenja dijagnosticirana laka mentalna retardacija te poteškoće u intelektualnom i psihičkom funkcioniranju, a tek nekoliko godina prije punoljetnosti preselila se ocu, zajedno sa starijom sestrom, iz Doma Maestral. Pohađala je školu “Juraj Bonači”.

Problemi u obitelji bili su i ranije – majka se nekoliko godina liječila u komuni zbog ovisnosti o opojnim drogama, kćer je i imala poteškoća jer se majka drogirala u trudnoći.

Bila je u strahu, svojim bližnjima je govorila kako je otac djeteta jedan poznanik s natjecanja u Zagrebu, ali DNK analiza pokazala je drugačije. Okrivljeni otac je negirao počinjenje kaznenog djela pred zamjenicom županijskog državnog odvjetništva, a na teret mu se stavlja oduzimanje slobode bliskoj osobi i osobi posebno ranjivoj i to na način da je ostala trudna.

59-godišnjak je i ranije osuđivan u nekoliko navrata, a na godinu dana zatvora 2018. godine osuđen je zbog krađe.

Za dva počinjena kaznena djela prijeti mu do 29 godina zatvora, piše Dalmacija News.

Najnovije

Još iz rubrike