17.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport U Srbiji plivaču ne daju mirovinu, ali je otkrio kako je dobio...

U Srbiji plivaču ne daju mirovinu, ali je otkrio kako je dobio ponudu iz Hrvatske: ”Vjerovali ili ne”

Prije 13 godina na Olimpijskim igrama u Pekingu dogodio se onaj poznati skandal na utrci 100 metara u disciplini leptir kada je Michael Phelps uzeo jedno od rekordnih osam zlatnih medalja. Srbijanski plivač Milorad Čavić ni danas ne priznaje rezultat tog finala u kojem je on na kraju osvojio srebrnu medalju.

”Oduvijek sam u srcu znao da sam pobijedio. Ja sam osvojio zlato”, tvrdi ovih dana Čavić.

Podsjetimo, on je prema snimci taknuo rub bazena prije Michaela Phelpsa, no navodno preslabo za senzore.

”I dalje boli to što je Omega bila i ostala njegov sponzor. Uvijek su imali interes braniti ga, umjesto da kažu kako im sistem nije na višem nivou. Ali, problem je kada jedna firma drži monopol u nekoj organizaciji”, rekao je za magazin Sport.

Čavić je pak cijelo ovo vrijeme u sukobu s domaćim plivačkim savezom jer mu ne isplaćuju mirovinu.

”Ako dobijem na sudu, oni će to morati isplatiti iz svog budžeta, što bi značilo da bi naši plivači bili uskraćeni za taj novac. Pošteno je da meni bude isplaćeno ono što sam zaslužio prije 13 godina.”

A onda je otkrio i kako je dobio poziv iz Hrvatskog plivačkog saveza.

”Pisao mi je predsjednik HPS-a prije koji tjedan da im se pridružim, da postanem dio njihovog stručnog stožera. Vjerovali ili ne. I javila se dilema: kako da pomognem drugima, kada nisam svojima. A ne mogu zato što Plivački savez Srbije radi protiv mene i oduzima od mog djeteta i od mog života”, ispričao je Čavić.

Čavić je, inače, 2008. godine na EP-u u Eindhovenu se na postolju pojavio u majici “Kosovo je Srbija”, što su organizatori protumačili kao upliv politike u sport i diskvalificirali ga iz daljeg takmičenja, gdje je također bio favorit za još jedno zlato. Zbog tog njegovog postupka i srbijanski savez je kažnjen sa 7.000 eura.

Najnovije

Još iz rubrike