14.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Stanovi im razrušeni u potresu, ali računi za pričuvu i dalje stižu:...

Stanovi im razrušeni u potresu, ali računi za pričuvu i dalje stižu: Zašto bih platila ako će se zgrada srušiti? Ne želim da me prave budalom

Zdenka je rođendan proslavila u kontejneru. U svoj stan ne može jer je pod ruševinama, ali za njega i dalje stižu računi. “Jako mi je čudno to da plaćam smeće, vodu. Ne želim da netko od mene pravi budalu. Ne dozvoljavam da se mene izrabljuje s ovom malom mirovinom. Iako to nije neki veliki iznos, ali ja ne želim ponižavanje i iskorištavanje”, odlučna je Zdenka Padjan iz Gline.

Iskorištavanje je, kaže, i to što mora plaćati pričuvu. “Zašto bi plaćali pričuvu ako će se zgrada srušiti?”, pita se Zdenka. Isto pitanje muči i Nadu, ali rješenje je zasada pronašla jedino u križaljkama. Svaki mjesec 160 kn daje u vjetar. “Kako me ne bi ljutilo, zašto to plaćamo, kome? Netko će kupiti novac, a zgrada tako rečeno nije useljiva nikako”, jada se Nada Kiš.

Poslao se upit i Stožeru. Kažu da su zaduženi samo za račune za struju i da će oni biti pokriveni do kraja obnove. Ostali računi, ali i pričuva, kažu, pitanja su za lokalnu samoupravu, čiji odgovor još nisu dobili. Dok se čekaju odgovori, obitelj Lalić kod Gline, o kojoj se izvještavalo prije dva mjeseca, napokon je u 21. stoljeću dočekala struju.

“Sad je drugačiji život. Sad dođem iz bašte, uključim, kuham ručak. Mogu ispeći i pogaču. Šest praunučiča imam. Sad će doći. Kad biste i vi mogli doći, bilo bi nam drago. Bit će razanj, peći ćemo janje“, kaže Milka Lalić iz Malog Obljaja reporterki Dnevnika Nove TV Mateji Ćorić.

Jer oni se svojem računu za struju itekako vesele, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike