30.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Prošlo je 205 dana od razornog potresa, a stanovnici Mečenčana još spavaju...

Prošlo je 205 dana od razornog potresa, a stanovnici Mečenčana još spavaju pokraj vrtača. Struka je konačno smislila rješenje, a evo koliko će koštati sanacija samo jedne rupe

Kada kreće zatrpavanje rupa u Mečenčanima? To je još uvijek misterij.

“Iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine danas su potvrdili kako su stručnjaci s Građevinskog fakulteta predložili da se krene sa zatrpavanjem 139 vrtača”, izvjestio je Mikić kraj vrtače na temelju koje se radila preliminarna studija.

“Ona je široka 10-ak, duboka pet metara. Plan je na dno staviti veće kamenje, a onda sve manje i na vrh zemlju. Za sanaciju ove rupe procijenjena vrijednost radova bi bila oko 200.000 kuna. Ta svota se može prepoloviti, ako će se koristiti građevinski otpad od srušenih objekata s područja Petrinje”, javio je reporter.

Nakon vrtača uz kuće, iduće na redu su vrtače kod Pašinog Potoka iz kojeg se vodom napajaju okolna mjesta i gradovi. Zatim bi se zatrpavale rupe na poljoprivrednim površinama i tek onda u šumama i poljoprivrednim površinama koje se ne obrađuju.

“Stanovnici očekuju da konačno krene sanacija. Od razornog potresa je prošlo 205 dana. Nadaju se da neće morati proći još 205 da se nešto konačno i pokrene”, zaključuje Mikić, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike