Musk opet promijenio mišljenje? Tesla će najvjerojatnije nastaviti s prihvaćanjem bitcoina. Želim vidjeti da bitcoin uspije

Bitcoin je ponovno prešao “psihološku granicu” od 30.000 dolara nakon što je Elon Musk, američki milijarder, šef tesle i SpaceX-a, poručio da će Tesla “vrlo vjerojatno” ponovno početi prihvaćati tu kriptovalutu kao platežno sredstvo.

Taj proizvođač električnih automobila objavio je u svibnju da više ne prihvaća bitcoin pri prodaji svojih vozila. Kao razlog su naveli zabrinutost oko po okoliš štetnog utjecaja rudarenja bitcoina, na koje se troši ogromna količina struje, a velika većina te struje dolazi iz neobnovljivih izvora energije (ugljen i slično).

Manje od dva mjeseca prije toga, Tesla je bila počela prihvaćati bitcoin kao pri prodaji svojih vozila.

I tako dva mjeseca nakon iznenadne odluke i promjene mišljenja, Elon Musk ponovno čini se mijenja mišljenje, što je rekao gostujući na virtualnoj konferenciji o kriptovalutama B Word.

Najvjerojatniji odgovor je da će Tesla nastaviti s prihvaćanjem bitcoina, poručio je Musk.

Dodao je kako je istraživao razinu korištenja fosilnih goriva u rudarenje bitcoina.

Želio sam biti siguran i potvrditi je li korištenje obnovljivih izvora energije na oko 50 posto ili iznad te postoji li trend prema povećanju tog udjela. Ako da, tesla će nastaviti s prihvaćanjem bitcoina, rekao je Musk.

Musk je rekao kako on sam osim bitcoina još drži i dogecoin i etherum. Osvrnuo se i na tvrdnje da “pumpa” cijenu kriptovaluta prije nego što ih se riješi.

Mogu pumpati, ali se ne istovarujem. Definitivno ne vjerujem u adizanje cijene visoko i prodaju. Htio bih vidjeti da bitcoin uspije, poručio je Musk.

Osim Muska na B Word konferenciji govorili su i vlasnik Twittera Jack Dorsey te šefica ARK Investment Managementa Cathie Wood.

Nakon Muskovih komentara, kako je to već običaj, bitcoin je skočio na gotovo 32.000 dolara, odnosno za šest posto, a etherum je skočio za više od 10 posto, na 1979 dolara, prenosi Dnevnik.hr

Share This Article