5.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska DORH preuzeo slučaj uvale Vruja: Zatražili očitovanje i dokumentaciju, istraga ide u...

DORH preuzeo slučaj uvale Vruja: Zatražili očitovanje i dokumentaciju, istraga ide u dva smjera?

Sazvan je koordinacijski sastanak na kojem su bila sva tijela koja upravljaju državnom imovinom u uvali, među njima su Hrvatske šume, Hrvatske vode, Ministarstvo graditeljstva, Ministarstvo mora, Županiju i lokalne jedinice, izvjestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović. Na sastanku je zatraženo očitovanje i dokumentacija kako bi se dobio uvid u stanje i nakon toga mogle donosti odluke.

DORH koji je pravni zastupnik države oko zaštite državne imovine formalno je primio jednu kaznenu prijavu, a istražuju se dva aspekta – zaštita imovinskih interesa Republike Hrvatske te ima li eventualnih kaznenih djela.

U srijedu je ministru državne imovine Darku Horvatu proslijeđena peticija s potpisima 8000 građana za zaštitu uvale Vruja.

Podsjetimo, poduzetnik Stipe Latković već godinama uništava Vruju. Nakon što je zbog bespravne gradnje, ali i skidanja službenog znaka zabrane radova građevinske inspekcije, već platio 150.000 kuna, dobio je još jednu kaznu od 70.000 kuna.

Iz Građevinske inspekcije potvrdili su da se provode izvidi nad dijelom objekata u uvali čiju su legalizaciju prije sedam godina odobrile službe Splitsko-dalmatinske županije. Dokumentacija je to koju je zbog sumnje u zakonitost izdanih akata zatražio i DORH, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike