16.2 C
Zagreb
Naslovnica Sport Oštar napad poznatog Švicarca na Novaka: Posljedice će biti nemjerljive!

Oštar napad poznatog Švicarca na Novaka: Posljedice će biti nemjerljive!

Uskoro se navršava godinu dana od osnivanja PTTA, Asocijacije teniskih profesionalaca na čijem je čelu srpski tenisač i prvi reket svijeta Novak Đoković. Ta se asocijacija bori za veća prava igrača u svijetu tenisa, a mnogima je svejedno trn u oku. Osobito samom ATP-u.

O tome je govorio Jeff Collet, direktor turnira u Gstaadu.

“Problem je što svi žele biti u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele gledati Rogera, Nadala, Novaka, ali to nije moguće. Kao i u nogometu. Liga prvaka su naši Grand Slamovi. Turniri Serije 1.000 su Europska liga. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigde neće odvesti. Ja mogu živjeti s našom situacijom, ali gledatelji i sponzori imaju problem s tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće”, rekao je Collet za švicarsi list “Basler Zeitung”.

On se ne slaže sa izjavom čelnih ljudi iz PTPA da igrači “nemaju dovoljno veliku moć odlučivanja”. “Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo htjeli spojiti Lausanne i Gstaad kako bismo napravili kombinirani događaj za tenisače i tenisačice.

ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači bojkotirali ideju. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći”, objasnio je i dodao zašto se protivi Đokovićevoj ideji.

“Ne mislim da je PTPA potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 posto u odlučivanju. Ako želite stvari raditi na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posljedice će biti nemjerljive.

To nije dobra ideja Novaka Đokovića”, zaključio je, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike