30.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Najbogatija zastupnica Možemo!: Ne, nisam se zabunila. Kuća mi stvarno vrijedi 6,3...

Najbogatija zastupnica Možemo!: Ne, nisam se zabunila. Kuća mi stvarno vrijedi 6,3 milijuna kn

Imovinska kartica Urše Raukar, članice Možemo koja je u saborskim klupama zamijenila Tomislava Tomaševića, danas je potaknula pitanje je li se prilikom ispunjavanja kartice Raukar zabunila kad je navela procjenu da njezina kuća u Zagrebu vrijedi 6,3 milijuna kuna. Novinari Indexa pretpostavili su da se zabunila i da je trebalo pisati 630 tisuća kuna, pa ju se pitalo je li došlo do greške, ali odgovorila je da nije.

– Nije greška, to je moja procjena po informacijama iz agencija za prodaju nekretnina. Zemljište je veličine 201 četvorni metar, a stambeni prostor oko 280 četvornih metara plus podrum od 60 četvornih metara, kako sam i navela u kartici. Možda sam precijenila, no nisam htjela da se dogodi podcjenjivanje – kazala je Raukar i dodala da je riječ o kući u centru Zagreba. Vlasnica je te kuće sa suprugom, a u suvlasništvu su i treće osobe.

S obzirom na sadržajnu imovinsku karticu, mediji su Raukar prozvali najbogatijom u redovima Možemo, a kad ju je Jutarnji pitao za komentar, rekla je da nema komentara i dodala: “Tansparentno sam sve prijavila”.

Prema imovinskoj kartici, Raukar ima mjesečne prihode od 36 tisuća kuna neto, i to kao saborska zastupnica zarađuje 15.791 kunu neto, ali mjesečno prima još 20.639 kuna. Prijavila je još dva mjesečna prihoda, jedan od 1907,93 kune i drugi od 18.724 kune, te još jedan godišnji prihod od 93,03 kune. Za sva tri prihoda navela je da su od imovine i imovinskih prava.

Suprug joj nije zaposlen, no mjesečno prima 5754,75 kuna. Uplaćuje i pet osiguranja imovine, osiguranja kuće i kućanstva, a uplaćuje i još jedno životno osiguranje te osiguranje od nezgode. Potonje je najvrjednije, osigurana svota je 18.554 eura. Također posjeduje kuće, stanove, vikendicu, šume, poslovne prostore… Uz spomenutu kuću, u Zagrebu ima još jednu kuću s okućnicom, a posjeduje i tri stana, piše Jutarnji.

Objavljena imovinska kartica zastupnice Možemo Urše Raukar

Najnovije

Još iz rubrike