25.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U jednom trgovačkom centru u Pločama među bananama je pronađeno 18 kilograma...

U jednom trgovačkom centru u Pločama među bananama je pronađeno 18 kilograma kokaina

Jutros oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane. Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu.

Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18,2 kilograma kokaina.

Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja, piše PU dubrovačko-neretvanska.

Podsjetimo, prije četiri dana, Uskok je podigao optužnicu protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče. Taj kokain također je otkriven u konterjneru s bananama.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete okrivljenika, izvijestilo kako se Čokara, Oršulić i Bebić terete da su se od ožujka 2020. do 6. ožujka 2021. povezali s nepoznatom osobom iz Ekvadora te jednim kupcem radi krijumčarenja kokaina iz Ekvadora i njegove daljnje preprodaje u Hrvatskoj.

Uskok je precizirao da je Čokara sa za sada nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju i preuzimanje kokaina koju je nepoznata osoba iz Ekvadora sukladno narudžbi sakrila drogu u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedna tvrtka preko luke Ploče iz Ekvadora uvezlo banane, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike