18.9 C
Zagreb
Naslovnica Sport Dva sportaša iz iste države u Olimpijskom selu zaraženi covidom-19

Dva sportaša iz iste države u Olimpijskom selu zaraženi covidom-19

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju objavili su u nedjelju da su u Olimpijskom selu zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom kod sportaša. Radi se o dva sportaša iz iste države koji se natječu u istom sportu, a bili su pozitivni na testiranju. Dan ranije zabilježen je prvi slučaj zaraze Covidom-19 u Olimpijskom selu, a riječ je o strancu koji je uključen u organizaciju OI i čija nacionalnost nije objavljena.

U Olimpijskom selu će biti smještena većina od 11.000 sportaša, a skoro sva olimpijska natjecanja bit će održana bez gledatelja, a za sportaše, volontere, novinare i druge osobe koje su uključene u organizaciju OI vrijede stroga ograničenja te će biti gotovo svakodnevno testirani.

Također, u subotu je objavljeno da je predsjednik Južnokorejskog stolnoteniskog saveza i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Ryu Seung-min bio je pozitivan na koronavirus po dolasku u Tokio, zbog čega je završio u samoizolaciji u jednom tokijskom hotelu. Seung-min je imao dva negativna testa uoči odlaska u Japan i cijepljen je, međutim po dolasku u tokijsku zrakoplovnu luku Narita imao je pozitivan test na COVID-19.

Po dolasku u Tokio pozitivan je bio i član češke olimpijske delegacije. Zaražena osoba nema simptome bolesti i trenutno je u samoizolaciji, baš kao i svi koji su u avionu bili u bliskom kontaktu s njom.

Od 1. srpnja zaraženo je 55 osoba povezanih s Olimpijskim igrama. U Tokiju raste broj zaraženih stanovnika, već četiri dana zaredom ima više od tisuću novih slučajeva, a u subotu je zabilježeno oko 1.400 novozaraženih, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike