27.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Olujno nevrijeme u Osijeku, vjetar odnio krov zgrade

Olujno nevrijeme u Osijeku, vjetar odnio krov zgrade

Danas poslijepodne je, baš kao što je i najavljeno, osječku regiju zahvatilo snažno nevrijeme.

Dio krova uzrokovao je prekid napajanja tramvaja, javlja Index.

“Županijski centar 112 zaprimio je i nekoliko dojava o poplavljenim podrumima u gradu. Počeo je padati i sitan led”, objavila je Civilna zaštita.

DHMZ je, podsjetimo, danas objavio narančasto upozorenje za kontinentalnu Hrvatsku zbog najavljenih lokalno izraženih pljuskova i grmljavine.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, piše DHMZ.

Slična upozorenja su objavljena i za nedjelju, s izuzetkom osječke regije, za koju je objavljeno crveno upozorenje zbog izraženih poplava, uglavnom u Posavini. Količina oborine će se kretati od 60 do 90 mm.

“Poduzmite mjere kako bi se zaštitili. Djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih službi. Očekuju se izraženije poplave koje će zahvatiti veće područje te poplaviti imovinu uz značajan rizik za živote te mogućnost evakuacija. Vjerojatni su veći prekidi u prometovanju te prekid i gubitak energije, komunikacije i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, piše DHMZ, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike