22 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Josipa Rimac dobila je novi posao u sarajevskoj tvrtki povezanoj s obiteljskim...

Josipa Rimac dobila je novi posao u sarajevskoj tvrtki povezanoj s obiteljskim biznisom SDP-ove zastupnice

Bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac koja je u lipnju prošle godine uhićena zbog sumnji na korupciju ima novi posao – u Građevinskom poduzeću GŽP u Sarajevu, doznaje Telegram.

Dan ranije, iz tvrtke su poručili kako Rimac nije njihova zaposlenica da bi potom ispravili tu informaciju. ”Naknadnim provjeravanjem smo utvrdili da je ipak uposlenica jedne od naših podružnica. Radi zaštite privatnosti naših uposlenika ovo je sve što možemo odgovoriti po traženom upitu”, stoji u odgovoru.

Osnovna djelatnost tog poduzeća je vađenje kamena, a u Hrvatskoj imaju jednu podružnicu registriranu u Slavonskom Brodu. Adresa na kojoj je registrirana nalazi se u Lučkoj ulici 8, a Ajka Turalić, osoba zadužena za zastupanje, prijavila je adresu u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58 također u Slavonskom Brodu.

Zanimljivo je da se u Lučkoj ulici 8 nalazi se i tvrtka Feliks regulacije, čija je donedavna direktorica bila aktualna saborska zastupnica SDP-a Marina Bilić Opačak, dok se u ulici Ivana Gorana Kovačića nalazi dio uprave PZC Grupe, jedne od tvrtki u vlasništvu obitelji Opačak, prenosi RTL.

Rimac je za Telegram kratko odgovorila da informacija o njenom zaposlenju nije potpuno točna. U 2020. godini podužnica sarajevske tvrtke u Slavonskom Brodu imala je ukupan prihod od 3080 kuna te gubitak od 89.585 kuna. Osoba za zastupanje podružnice prijavljena je na minimalac, a Rimac prima nešto manje od 10 tisuća kuna, neslužbeno doznaje Telegram.

Najnovije

Još iz rubrike