Rano jutros u Maksimiru dvije divlje svinje napale njemačkog ovčara

Ilustracija

Jutros su u Maksimiru divlje svinje napale psa i ozlijedile ga.

Fotografiju ozlijeđenog psa objavila je jutros na svom Fejsu Zagrepčanka Sandra Mejovšek i upozorila da su divlje svinje napale njenog psa na svega deset metara od glavne staze.

Nazvali smo je da nam prepriča što se dogodilo.

“Muž je vodio psa u šetnju, kao svako jutro. Nije se odvajao od glavne staze i nekih stotinjak ili više metara od glavnog ulaza, gdje je staza prohodna i ima ljudi, pojavile su se dvije divlje svinje. Pas je potrčao prema jednoj, došla je druga i onda je nastao kaos.

Napale su ga i ozlijedile. Nije to malen pas, riječ je o njemačkom ovčaru od kojih 45 kg. Takav jadan, napadnut, srećom, odmah je odletio do našeg auta. Otrčali smo veterinaru, dobio je sedam centimetara šavova i rekli su nam da je, na sreću, za sedam milimetara promašena arterija. Od šoka nismo stigli ni policiju zvati…”, govori žena u dahu, još vidno rastresena zbog nemilog događaja.

Svako jutro tamo je mnoštvo ljudi, neki i s djecom, ističe žena čiji je pas napadnut.

“Svako jutro već oko šest sati je na tom području jako puno ljudi, neki sa psima, neki s djecom, neki sami, oni koji trče itd. Ovo je strašno da se divlje svinje pojave tako blizu grada. Policiji se nismo stigli javiti od šoka i jer smo trčali na veterinu, ali smo se javili Lovačkom savezu pa ćemo vidjeti što će dalje biti”, zaključuje.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da nisu zaprimili dojavu, ali su se obratili Hrvatskom lovačkom savezu i Ministarstvu poljoprivrede s upitom. Objavit će se kada ih se dobije, piše Index.hr

Share This Article