30.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković odgovorio Milanoviću u vezi cijepljenja: Sebičnost nije dobrodošla. Svako relativiziranje ugroze...

Plenković odgovorio Milanoviću u vezi cijepljenja: Sebičnost nije dobrodošla. Svako relativiziranje ugroze nije ozbiljno ni odgovorno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana općine Farkaševac.

Nakon svečane sjednice Plenković je odgovarao na pitanja novinara.

Na pitanje novinara o izjavama predsjednika Milanovića da je uvođenje obveznog cijepljenja totalitarizam, premijer je odgovorio: “‘Kolektivni napor protiv covida mora biti kolektivan jer pretjerana sebičnost nije baš jako dobrodošla.U svijetu je umrlo 4 milijuna ljudi i svako relavitiziranje opasnosti od ove zaraze nije dobrodošlo”. Poručio je da ”sada moramo učiniti dodatne iskorake”.

”U razgovoru sa sindikatima i poslodavcima smo postigli dogovor. Rekli smo potpore od 4000 kuna za one sektore gdje je potrebno, a sve je manje onih kojima je potrebno”, kazao je.

”Oni koji su cijepljeni, a zaraze se, proći će kao potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Malo temperaturica, jedan doma i prehodao je to”, rekao je premijer. “Ne možemo si dozvoliti da kada imamo cijepiva u izobilju ne iskoristimo šansu da svatko da svoj doprinos”, rekao je premijer i dodao da je cilj Vlade da na svakom koraku ohrabruju ljude da se cijepe. Objasnio je da to rade i druge zemlje.

Premijeru se nije svidjelo spominjanje represije na građane s obveznim cijepljenjem jer mu to zvuči, kako on kaže, “jer to zvuči kao d aćemo uvesti policijski sat ili izvesti vojni udar”. “Mi smo bili vrlo mudri u donošenju mjera, pogledajte druge zemlje”, rekao je.

Kada je riječ o sezoni, Plenković kaže da je već sada bolja nego prošlogodišnja. ”Na nama je da suptilno miksom cijepljenja, odgovornosti i mjera sezona traje barem do devetog mjeseca. Bez obzira koliko mi bili dobri sa susjedima, ako brojevi budu loše, zemlje će donositi odluke kje će štititi njihove državljane”, kazao je.

Premijer je istaknuo da oštro osuđuje relativiziranje koronavirusa. Na pitanje novinara zašto onda ne osudi i kada COVID relativiziraju članovi Vladina Znanstvenog savjeta, premijer je odgovorio: ”To što on govori, govori u svoje ime. U ime Savjeta mogu samo ja govoriti. Nemojte atribuirati Vladi nešto što netko drugi govori”, odgovorio je i dodao da se Vlada ograđuje od izjava Gordana Lauca.

Premijer Andrej Plenković je otkrio i da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović ako postane kandidatkinja za za glavnu tajnicu NATO-a, piše RTL.

Milanović o cijepljenju: Što je sljedeće-proganjat ćemo ljude jer imaju karijes?

Najnovije

Još iz rubrike