Nogalo: Opet ću se kandidirati za ravnatelja, bio bih kukavica da to ne napravim

Screenshot: N1

Bivši ravnatelj bolnice Srebrenjak dr. Boro Nogalo dobio je danas pravomoćnu presudu u kojoj stoji da je on nezakonito smijenjen sa svoje pozicije ravnatelja. Potvrdio je to sam Nogalo koji kaže kako je sretan i zadovoljan presudom i da mu je ona, prije svega, moralna i ljudska satisfakcija nakon koje, kaže, očekuje da ga se vrati gdje je i bio.

– Ne očekujem ja ništa, ali imam stav što bi trebalo napraviti. A to je, prvo smijeniti aktualnog ravnatelja koji je napravio minus od četrdeset milijuna kuna i za vrijeme kojeg smo postali najgora bolnica po realizaciji, a potom raspisati i novi natječaj za ravnatelja-kaže Nogalo. Na pitanje hoće li se i sam javiti na novi natječaj bude li raspisan kaže da hoće.

– A hoću li biti izabran to ćemo vidjeti. Naravno da ću se javiti. Borio sam se sve ovo vrijeme s ljudima i sustavom. Bilo bi kukavički od mene da se ne javim – potvrdio je Nogalo. Kaže da iz nove gradske uprave o svom slučaju prima „dobre vibracije“ i kako je sada potez dalje na novom Upravnom vijeću bolnice koje je imenovao novi gradonačelnik i koje se u ponedjeljak i sastaje kako bi donijelo odluke što dalje.

Inače, upravo Upravno vijeće bolnice bira novog ravnatelja među svim kandidatima koji se jave na natječaj. Saga oko bolnice Srebrnjak traje gotovo dvije godine. Nogalu se, podsjećamo, stavljalo na teret da je zapošljavao suprotno odlukama Upravnog vijeća. Tada je predstavnica Grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina kazala kako su jedan od razloga razrješenja Nogala s mjesta ravnatelja bolnice bili veliki financijski gubici, kao i činjenica da Gradski ured za zdravstvo nije imao uvide u projekte bolnice.

U prosincu prošle godine Općinski sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu odluku prema kojoj Nogalo je bio nezakonito smijenjen sa svoje pozicije, te ga se treba vratiti na čelo Srebrenjaka, piše Večernji.

Share This Article