30.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nevrijeme poharalo Novu Gradišku, u Belom Manastiru auto zapeo pod vodom u...

Nevrijeme poharalo Novu Gradišku, u Belom Manastiru auto zapeo pod vodom u podvožnjaku

Jako nevrijeme u petak poslijepodne pogodilo ne Novu Gradišku. U kratkom vremenu pale se velike količine kiše i poplavile brojne objekte.

Vatrogasci su do sada zaprimili više od 70 poziva građana i izvršili 40-ak intervencija, kazao je za HRT-ov portal Ivo Pejaković, zapovjednik JVP Nova Gradiška.

– Sve raspoložive vatrogasne snage iz JVP Nova Gradiška su na terenu. Radimo ispumpavanja, uglavnom su to podrumski objekti, ali bilo je i nešto popljavljenih prizemlja obiteljskih kuća. Prvi val je prošao, sad saniramo štetu, a što će biti dalje – vidjet ćemo, rekao je Pejaković.

– Kiša opet pojačava, očekuje se da će preko noći pasti još 50-100 litara, dodao je Pejaković. Od Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška JVP je tražio i pijesak za zečje nasipe.

Na terenu pomažu i članovi lokalnih DVD-ova – Rešetari, Cernik, Staro Petrovo Selo…

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je više desetaka poziva s područja Nove Gradiške i okolnih naselja zbog velike količine oborinskih voda.

Kako je na Twitteru objavila Civilna zaštita, u Belom Manastiru su nakon obilnih kiša dvije osobe ostale zarobljene zbog vode ispod podvožnjaka. Intervencijom vatrogasaca obje osobe su izvučene iz automobila bez ozljeda, a automobili su ostali ispod nadvožnjaka pod vodom, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike