32.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bulj o propasti skupljanja većine u Skupštini i gradu: Ne bojimo se...

Bulj o propasti skupljanja većine u Skupštini i gradu: Ne bojimo se novih izbora. U Sinju me dočekao bojkot

Propao je i drugi pokušaj konstiruiranja Splitsko dalmatinske županijske skupštine.

Većinu glasova vijećnika nije dobila ni HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Skupštine Danica Baričević, ali ni kandidatkinja koalicije ZA – Dana Draganić.

I ovaj pokušaj konstituiranja započeo je himnom tijekom koje je Kerumova sestra Nevenka Bečić očito dogovarala taktiku jer je cijelo vrijeme razgovarala na telefon.

Vijećnik mosta i sinjski gradonačelnik Miro Bulj komentirao je situaciju za RTL.

“Što se tiče Mosta, dali smo prijedlog na prvoj konstituirajućoj sjednici, jedini kandidat koji želi promjenu i to je narod tako i rekao, i HDZ i HGS nebi ništa rekli. Narod je poprvi put kazao da želi promjenu u županijskoj skupštini, i ne trebamo se bojati promjena i ponudili smo svog kandidata. Zasad nemamo rezultat”, poručio je Bulj i dodao:

“Što se tiče Mosta kao druge političke stranke u županiji, mi se ne bojimo izbora”.

Novih izbora se ne boje.

“Mi se ne bojimo tog scenarija, htjeli smo biti konstruktivni, da napokon prodiše Splitsko-dalmatinska županija od načina upravljanja koji je štetan za ovo područje”, rekao je Bulj.

U istom trenutku je Bulj postao gradonačelnik te se osvrnuo na iskustvo preuzimanja vlasti.

“Dočekao me bojkot. Zanemareno, zapušteno. Očekujem da se prije Alke sve što su vlade, ministri i županija obećavali, da se počne raditi. Više neću slušati. Želim da se popiše aglomeracija, da kanalizacija ne ide direktno u Cetinu i na tome inzistiram i očekujem. Sada sam onaj koji ima potporu naroda”, izjavio je Bulj.

Najnovije

Još iz rubrike