22 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Grbin o uhićenjima: Ovi do sada uhićeni spadaju u kategoriju sitnih riba

Grbin o uhićenjima: Ovi do sada uhićeni spadaju u kategoriju sitnih riba

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin govorio je o radu sabora, obvezi cijepljenja i posljednjim uhićenjima u Zagrebu.

Govorio je o najavi potencijalne izvanredne sjednice.

“Ne znam što bi rekao na tu najavu. Premijer je prije neki dan rekao da neće biti obveznog cijepljenja. Do danas se nešto promijenilo. Ako se bude uvodilo obvezno cijepljeno, očekujmo jasne podloge”, kazao je Grbin i dodao:

“U Hrvatskoj je sve moguće. Ali ako želimo raditi ispravno, potrebno je promijeniti zakon o zaštiti pučanstva. Ako nam se pokažu temelji za takve odluke, onda ćemo to podržati. Ali, ako ne bude podloga koje to dokazuju, onda takvu odluku nećemo podržati. Želim vidjeti konkretne materijale”, poručio je Grbin.

Kazao je da je cijepljenje evidentno izlazak iz krize.

“Očito kampanja Vlade ima grešaka, ne uspijeva motivirati ljude. Ali ne čudi. Premijer je tri puta govorio da smo pobijedili pandemiju. Trebamo uvjeriti ljude da je potrebno. Ako vidim materijale koji će reći da je obvezno cijepljenje dobra stvar, onda ću to podržati”, kaže.

Govorio je i o uhićenjima u Zagrebu.

“Tragično je da se ta uhićenja događaju kada pokrovitelj ili umre ili padne s vlasti. Ovo koji su do sada uhićeni spadaju u kategoriju sitnih riba. Znamo što se događalo i sa Žičarom i svim drugim stvarima u Zagrebu. Očekujem da policija i DORH nastave raditi svoj posao. No, mene zanima sudski epilog. Hrvatska ima ozbiljne probleme s pravosuđem”, kaže Grbin.

Na pitanje je li revizijom članstva SDP-a zapravo želi maknuti kritičare iz stranke, Grbin kaže:

“Kada sam se kandidirao za predsjednika SDP-a, najavljivao sam novi SDP. Mi moramo znati na čemu smo, moramo se pogledati u ogledalo kako bismo se građanima mogli predstaviti”, zaključio je Grbin za RTL, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike