20.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zatvarali i vezali 80-godišnju štićenicu: Ipak kaznena prijava zbog užasa, inspekcije tada...

Zatvarali i vezali 80-godišnju štićenicu: Ipak kaznena prijava zbog užasa, inspekcije tada nisu utvrdile propuste

Kako je izvijestila PU sisačko-moslavačka, policijski službenici PP Petrinja su dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom i 64-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protupravno oduzimanje slobode.

Njih se sumnjiči da su od 27. srpnja prošle godine, na petrinjskom području u mjestu Mošćenica, kao vlasnici doma za starije i nemoćne, 80-godišnju štićenicu protupravno zatvorili i vezali za krevet, čime su oštećenoj oduzeli i ograničili slobodu kretanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv 48-godišnjakinje i 64-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Posjetimo, riječ je o vlasnicima doma za starije koje je nekoliko bivših djelatnica optužilo za loše uvjete rada, ali i za zlostavljanje i zanemarivanje štićenika doma.

Zbog uznemirujućih fotografija vezane starice i šokantne ispovijesti bivših djelatnica koje je u prosincu prošle godine objavio portal DNEVNIK.hr, u dom je upućena i inspekcija Ministarstva rada, koja je provela izvanredni nadzor, ali nije pronašla nikakve nepravilnosti.

Kontaktirala se i vlasnica doma u Mošćenici, no samo je kratko poručila da o svemu mora pitati svojeg odvjetnika, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike